Inteligencia
E-kniha

Kreatívna odozva na prítomnosť

Kniha, ktorú držíte v ruke, je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii. Odhaľuje skutočnosť, že záujem... Čítať viac

Vydavateľstvo
Eastone Books, 2018
Počet strán
200

Kniha, ktorú držíte v ruke, je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii. Odhaľuje skutočnosť, že záujem spoločnosti, v ktorej žijeme, je stotožňovať... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

6,95 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Angie Argalášová:Skutočné prázdniny.Branislav Argaláš,2024

Viac o e-knihe

Kniha, ktorú držíte v ruke, je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii.
Odhaľuje skutočnosť, že záujem spoločnosti, v ktorej žijeme, je stotožňovať intelekt s inteligenciou a podporovať memorovanie, pamäť, lebo tým nás
čoraz viac ovláda myseľ.
Lenže myseľ by nám mala slúžiť, mali by sme ju ovládať my, inak sa utlmuje rozvoj nášho vedomia a tým aj inteligencie. Inteligencia je rastom vnútorného vedomia. Nesúvisí s vedomosťami, súvisí s meditatívnosťou. Inteligentný človek nefunguje na základe svojich minulých skúseností, ale funguje v prítomnosti. Nereaguje, ale odpovedá.
V mysli je vypínač. Volá sa bdelosť, vedomie, pozorovanie. Keď začneme myseľ pozorovať, zastaví sa. Osho podnecuje čitateľov, aby pozorovali, meditovali, obracali sa do svojho vnútra a prostredníctvom toho žili inteligentne – teda v prítomnosti.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

5 hodnotení

3
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

11

Od leta 2018 sa finančne vzdelávam, vediem osobný rast a sebarozvoj a študujem IT - programovanie

Dušan Fajnor
Overený nákup
21.4.2023
Inteligencia - Kreatívna odozva na prítomnosť
Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

Inteligemcia znamená nepripominať si minulosť a neupriamovať sa na budúcnosť, ale využiť čo najviac prítomný okamih, ktorý je k dispozícii.

Kniha je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii. Odhaľuje skutočnosť, že záujem spoločnosti v ktorej žijeme je stotožňovať intelekt s inteligenciou a podporovať memorovanie a pamäť, lebo tým nás čoraz viac ovláda myseľ. Lenže myseľ by nám mala slúžiť, mali by sme ju ovládať my, inak sa utlmuje rozvoj nášho vedomia a tým aj inteligencie.

Inteligencia je rastom vnútorného vedomia. Nesúvisí s vedomosťami, súvisí s meditatívnosťou. Inteligentný človek nefunguje na základe svojich minulých skúsenosti, ale funguje v prítomnosti. Nereaguje, ale odpovedá.

V myslí je vypínač. Volá sa bdelosť, vedomie, pozorovanie. Keď začneme myseľ pozorovať, zastaví sa. oSHo podnecuje čitateľov, aby pozorovali, meditovali, obracali sa do svojho vnútra a prostredníctvom toho žili inteligentne - teda v prítomnosti.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Meditacia

Čo mi táto kniha dala, v čom mi pomohla a kam ma nasmerovala?

Kniha má moc transformovať staré, známe, isté a bezpečné filozofické-duchovné vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté a nebezpečné. Kniha mi dopomohla rozvíjať filozofické-duchovné vedomosti a múdrosti, nútila ma premýšľať, rozširuje moju slovnú zásobu, vzdeláva ma, vedome a filozoficky-duchovne obohacuje. Kniha mi transformovala skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k filozofickej-duchovnej slobode.
Čítať viac

Vydavateľstvo Eastone Books

Čítať viac

„Pobozkáme sa, dotkneme. Nechceme nič viac. Čo potrebujeme, je na dosah. Všetko ostatné je nepodstatné. Také jednoduché. Nenaplnení sú iba tí, čo nevedia, čo chcú.“

Cez noc - Stig Sæterbakken, 2014
Cez noc
Stig Sæterbakken